Skip to main content

Τι Είναι η Γυναικολογική Λαπαροσκοπική Χειρουργική:

Η Γυναικολογική Λαπαροσκοπική Χειρουργική είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος. Χρησιμοποιείται για τη διάγνωση και τη θεραπεία μιας γκάμας παθήσεων, όπως τα ινομυώματα, η ενδομητρίωση και οι κύστες στις ωοθήκες. Ακόμα, χρησιμοποιείται για την αφαίρεση όγκων και για την υστερεκτομή.

Οι τομές που πραγματοποιούνται κατά την λαπαροσκόπηση συνήθως δεν ξεπερνούν τα 5-10 χιλιοστά. Η λαπαροσκόπηση επιτρέπει την είσοδο στην περιτοναϊκή κοιλότητα μέσω μικρών οπών. Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνουμε και αποφεύγουμε μεγάλες και επώδυνες τομές των κοιλιακών τοιχωμάτων.

Που Εφαρμόζεται η Γυναικολογική Λαπαροσκοπική Χειρουργική

Λαπαροσκοπικά Χειρουργεία

Στο Εξειδικευμένο Κέντρο μας ΓΥΝΑΙΚΑ+  παρέχουμε εξατομικευμένες υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας για τη σύγχρονη Γυναίκα σε κάθε στάδιο της Ζωής της.

Γιατί να μας Επιλέξετε

Το Γυναικολογικό μας Κέντρο απαρτίζεται από έμπειρο ιατρικό προσωπικό που διαχειρίζεται υπερσύγχρονο εξοπλισμό, έτσι ώστε η λαπαροσκόπηση να έχει τα θεμιτά αποτελέσματα και να είναι απόλυτα ασφαλής. Η λαπαροσκόπηση διαφέρει από την ανοιχτή χειρουργική επέμβαση στο ότι οι τομές είναι μόλις μερικά χιλιοστά και όχι αρκετά εκατοστά. Χρησιμοποιείται στο σύνολο των γυναικολογικών επεμβάσεων, καθώς η τεχνολογία έχει συμβάλλει αισθητά στην τεράστια εξέλιξη της τεχνικής.

Λαπαροσκόπηση: Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα που σχετίζονται με την ελάχιστα επεμβατική μέθοδο της λαπαροσκόπησης. Αρχικά, οι τομές είναι πολύ μικρής έκτασης, ειδικά σε σχέση με ένα ανοιχτό χειρουργείο. Γι’ αυτό το λόγο και ο χρόνος ανάρρωσης και παραμονής στο νοσοκομείο είναι ελαττωμένος. Επίσης, υπάρχει μικρότερη απώλεια αίματος και μειωμένος κίνδυνος μόλυνσης. Συνολικά, σε σχέση με ένα ανοιχτό χειρουργείο, η λαπαροσκόπηση εμφανίζει μικρότερες πιθανότητες επιπλοκών και καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Η λαπαροσκόπηση είναι μια επεμβατική μέθοδος, αν και στον ελάχιστο βαθμό. Η διαδικασία είναι πολύ απαιτητική, και μόνο ένας εξειδικευμένος χειρουργός μπορεί να την πραγματοποιήσει. Επομένως, η επιλογή του κατάλληλου γυναικολόγου είναι το πιο σημαντικό στάδιο στην όλη διαδικασία. Ωστόσο, επειδή η λαπαροσκόπηση ως επέμβαση απαιτεί περισσότερο χρόνο σε σχέση με το ανοιχτό χειρουργείο, η ασθενής παραμένει σε μέθη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό αυτομάτως αυξάνει σε κάποιο βαθμό τον κίνδυνο σχετικών επιπλοκών, κι αυτό είναι ένα μειονέκτημα.

  • Εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα.
  • Οι πολύ μικρές τομές προκαλούν μικρότερο μετεγχειρητικό πόνο.
  • Άμεση κινητοποίηση της ασθενούς, συνήθως την ίδια ημέρα.
  • Ταχεία επαναφορά στις καθημερινές ασχολίες και δραστηριότητες της ασθενούς.
  • Μείωση του κινδύνου θρομβώσεων και ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.
  • Μείωση της πιθανότητας μετεγχειρητικών συμφύσεων, που μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσουν πόνο, ειλεό, υπογονιμότητα, και άλλα.
  • Ελάχιστη πιθανότητα σχηματισμού μετεγχειρητικής κήλης.

Γυναικολογική Λαπαροσκοπική Χειρουργική: Ποια Είναι η Διαδικασία

Η λαπαροσκόπηση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία. Στη συνέχεια, γίνεται μια μικρή τομή μέσω της οποίας εισάγεται στην κοιλιακή χώρα το λαπαροσκόπιο, το οποίο είναι ένα λεπτό εργαλείο με μια κάμερα στο άκρο του. Ο γυναικολόγος έχει τη δυνατότητα μέσω της κάμερας αυτής να προβάλλει την εικόνα των εσωτερικών οργάνων σε μεγέθυνση σε μια εξωτερική οθόνη ώστε να τα ελέγξει. Εάν χρειάζεται να προχωρήσει σε επέμβαση, τότε ο χειρουργός εισάγει μέσω της ίδιας τομής ή άλλων μικρών τομών που γίνονται στο δέρμα τα χειρουργικά εργαλεία. Η εμπειρία και η πλήρης κατάρτιση του ιατρικού προσωπικού παίζουν καθοριστικό ρόλο στο να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της επέμβασης.  Γυναικολογικό Κέντρο GynaikaPlus εγγυάται αποτελεσματικές θεραπείες με το μικρότερο δυνατό ρίσκο.

Το Γυναικολογικό Κέντρο μας προσφέρει μια ευρεία γκάμα διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων, με εξειδικευμένες τεχνικές από γυναικολόγους και ιατρούς κάθε ειδικότητας που έχουν πολυετή εμπειρία και πλήρη κατάρτιση.

Υπηρεσίες

Close Menu