Ανανέωση του κόλπου με laser

Ο αριθμός των γυναικών που ενδιαφέρονται για τις χειρουργικές και μη δυνατότητες ανανέωσης της εμφάνισης των γεννητικών τους οργάνων αυξάνει με γρήγορους ρυθμούς. Συνήθως, ανάλογα με την ηλικία διαφέρουν και οι αιτίες του ενδιαφέροντος. Καθώς το σώμα της γυναίκας περνάει τη διαδικασία του τοκετού και της φυσικής γήρανσης, οι μύες και οι σύνδεσμοι που περιβάλλουν τον κόλπο της τραυματίζονται ή χαλαρώνουν, οδηγώντας σε κολπική χαλάρωση. Τα συμπτώματα που ενδέχεται να παρουσιαστούν είναι αιδοιοκολπική ξηρότητα, πόνος κατά την σεξουαλική επαφή, σεξουαλική δυσλειτουργία, αίσθημα καύσου ή/και κνησμού, κολπική αιμόρροια σχετιζόμενη με την σεξουαλική επαφή, συχνουρία, κάψιμο κατά την ούρηση, υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις, αίσθηση προς ούρηση με ή χωρίς ακράτεια επιτακτικού τύπου και ακράτεια ούρων εκ προσπάθειας.

Ανάπλαση/ Ανανέωση του κόλπου με laser (CO2)

Η ανανέωση του κόλπου με laser είναι μια ανώδυνη, μη φαρμακευτική, αναίμακτη θεραπεία χωρίς παρενέργειες, που πραγματοποιείται σε ιατρικό περιβάλλον και έχει ως αποτέλεσμα την ανάπλαση του κολπικού ιστού και την βελτίωση ή/και πλήρη εξαφάνιση των συμπτωμάτων με «φυσικό» τρόπο. Επειδή δημιουργεί ανάπλαση σε επίπεδο ιστού, έχει αποτελεσματικότητα τόσο στα συμπτώματα που οφείλονται στο κατώτερο γεννητικό σύστημα (πόνος κατά την σεξουαλική επαφή, ξηρότητα κλπ), όσο και στα συμπτώματα από το κατώτερο ουροποιητικό σύστημα (συχνουρία, απότομη επιθυμία προς ούρηση, κλπ). Επιπροσθέτως, οι γυναίκες απολαμβάνουν μία φυσιολογική σεξουαλική ζωή, νιώθουν ότι έχουν και πάλι τον έλεγχο του σώματός τους εφόσον δεν χρειάζονται να τοποθετούν κάποιο κολπικό σκεύασμα για να υπάρχει κολπική υγρασία και μπορούν να είναι αυθόρμητες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Συνεπώς, η Ανάπλαση/ Ανανέωση του κόλπου με laser (CO2) είναι μια θεραπεία που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής των γυναικών.

Ανάπλαση/ Ανανέωση του κόλπου με laser (CO2): Πλεονεκτήματα

Η θεραπεία για την ανανέωση του κόλπου με laser είναι:

 • ελάχιστα επεμβατική, ανώδυνος διαδικασία
 • ασφαλής επέμβαση με μικρή διάρκεια
 • ιδανική για ταχεία ανάρρωση
 • εξαιρετικά αποτελεσματική στην ανάπλαση του κόλπου

Σε ποιές περιπτώσεις είναι ενδεδειγμένη η θεραπεία με laser;

 • σε γυναίκες που μετά από φυσιολογικούς τοκετούς αισθάνονται ότι ο κόλπος τους είναι χαλαρός
 • σε γυναίκες με δυσπαρεύνια( επώδυνη σεξουαλική επαφή)
 • σε γυναίκες με ατροφία του κόλπου
 • σε γυναίκες με ακράτεια ούρων

Ποιό αποτέλεσμα θα περιμένουν μετά την θεραπεία;

Η σύνθεση νέου κολλαγόνου στο τοίχωμα του κόλπου προκαλεί:

 • αναζωογόνηση και σύσφιξη του κόλπου
 • θεραπεία της ξηρότητας λόγω της ατροφίας
 • μεγάλη βελτίωση της ακράτειας των ούρων

Η αύξηση του κολπικού τόνου βελτιώνει την λίπανση του κόλπου καθώς και την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα αφ’ενός καλύτερη σεξουαλική διέγερση και αφ’ετέρου επαναφορά της ερωτικής επιθυμίας.

Πόσες φορές πρέπει να γίνει η θεραπεία για άριστα αποτελέσματα;

Ο αριθμός των θεραπειών που χρειάζονται είναι 3-5 σε χρονική απόσταση 30-40 ημερών, μεταξύ των θεραπειών. Σχεδόν όλες οι γυναίκες θα εμφανίσουν βελτίωση των συμπτωμάτων του ουρογεννητικού συνδρόμου της εμμηνόπαυσης και κλινική εικόνα αντίστοιχης γυναικών πριν την εμμηνόπαυση με ένα υγιές κολπικό περιβάλλον.

Ανάπλαση/ Ανανέωση του κόλπου με laser (CO2): Εξάλειψη της διστακτικότητας

Εν κατακλείδι, είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι πρόκειται για μία θεραπεία, η οποία εφαρμόζεται χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες και φόβο για απόκτηση ή υποτροπή καρκίνου, ακόμα και σε γυναίκες με ιστορικό καρκίνου, όπως καρκίνο του μαστού, των ωοθηκών κλπ. Αυτή η ξεχωριστή και ευαίσθητη ομάδα γυναικών που έχει αγωνιστεί σκληρά για να κερδίσει την μάχη με τον καρκίνο, για πρώτη φορά μπορεί να αισθανθεί ότι ο γυναικολογικός καρκίνος δεν τους στερεί το δικαίωμα στην υγιή σεξουαλική ζωή και τις ολοκληρωμένες διαπροσωπικές σχέσεις.

Ανάπλαση/ Ανανέωση του κόλπου με laser (CO2): Πόσο κοστίζει;

Το κόστος είναι το ίδιο ανεξαρτήτως του αριθμού των συνεδριών που θα χρειαστούν ώστε να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επειδή όμως εξαρτάται και από άλλους παράγοντες (πχ η τεχνική ανανέωσης του κόλπου με laser (CO2) μπορεί να συνδυασθεί με άλλες τεχνικές χειλεοπλαστικής ανάλογα την περίπτωση, όπως επίσης και με ενίσχυση του σημείου G), επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να γίνει μια πρώτη εκτίμηση.