Skip to main content

Δωρεά Σπέρματος

Η δωρεά σπέρματος πρόκειται ουσιαστικά για την επιλογή απόκτησης παιδιού σε περίπτωση που παρουσιάζεται ανδρική υπογονιμότητα, όπως είναι η αζωοσπερμία (απουσία σπερματοζωαρίων από το σπέρμα), ή όταν υπάρχουν γενετικές ανωμαλίες στο DNA του άντρα οι οποίες ενδέχεται να διαταράξουν την καλή υγεία του βρέφους (κληρονομικά νοσήματα). Τέλος, η δωρεά σπέρματος χρησιμοποιείται και σε περίπτωση που η γυναίκα είναι νέα αλλά δεν έχει σύντροφο και επιθυμεί να τεκνοποιήσει. Σε αυτές τις περιπτώσεις το ζευγάρι ή η γυναίκα μπορεί να επιλέξει να αποκτήσει παιδί μέσω ενός δότη σπέρματος.

Η ελληνική νομοθεσία ορίζει συγκεκριμένες προϋποθέσεις που πρέπει να ισχύουν προκειμένου να εφαρμοστεί η δωρεά σπέρματος. Φυσικά, σε κάθε περίπτωση ο δότης σπέρματος ελέγχεται πλήρως για τυχόν νοσήματα, σωματικά ή ψυχολογικά, ώστε να διασφαλιστεί ότι το βρέφος θα γεννηθεί απολύτως υγιές. 

Στόχος μας είναι, η εμπειρία κάθε γυναίκας μαζί μας να είναι Μοναδική, παρέχοντας της εξατομικευμένες Υψηλών Προδιαγραφών Συμβουλευτικές και Ιατρικές Υπηρεσίες.

Δωρεά Σπέρματος: Διαδικασία

Η διαδικασία για δωρεά σπέρματος περιλαμβάνει τη λήψη σπέρματος, το οποίο πρέπει να παραμείνει για τουλάχιστον έξι μήνες στην κατάψυξη. Στη συνέχεια γίνεται επανέλεγχος του δότη και, εφόσον εκείνος συνεχίζει να είναι υγιής, τότε το σπέρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Η ταυτότητα του δωρητή παραμένει ανώνυμη στη γυναίκα ή στο ζευγάρι, όμως ενδέχεται να δωθούν πληροφορίες, εφόσον αυτές ζητηθούν, όπως το φύλο, το χρώμα ματιών και μαλλιών, το βάρος και το ύψος του δότη. 

Η διαδικασία περιλαμβάνει είτε σπερματέγχυση (IUI) είτε εξωσωματική γονιμοποίηση και, στην περίπτωση που η γυναίκα είναι νέα χωρίς να εμφανίζει υπογονιμότητα, οι πιθανότητες σύλληψης είναι αυξημένες ήδη από την πρώτη εφαρμογή της μεθόδου.

Η σχέση που χτίζουμε με κάθε Γυναίκα βασίζεται στη Διακριτικότητα, Εμπιστοσύνη και Ευαισθησία. Προσφέρουμε κατανοητή επιστημονική ενημέρωση εξασφαλίζοντας στη Σύγχρονη Γυναίκα ψυχική και σωματική υγεία μέσω της δυνατότητας των επιλογών στο τομέα υγείας που της παρέχονται.

Δωρεά Ωαρίων: Πότε Αποτελεί Επιλογή

Οι γυναίκες που παρουσιάζουν ορισμένα σοβαρά θέματα στις ωοθήκες, όπως είναι η αδυναμία παραγωγής ωαρίων λόγω πρόωρης ωοθηκικής ανεπάρκειας ή εμμηνόπαυσης, καθώς κι εκείνες που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν ή να συλλάβουν παρά τις θεραπείες εξωσωματικής ή που έχουν κάποια γονιδιακή ανωμαλία που ενδεχομένως περνάει στο βρέφος, έχουν την επιλογή της δωρεάς ωαρίων, δηλαδή της απόκτησης παιδιού μέσω μιας δότριας ωαρίων. Η μέθοδος αυτή πραγματοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στην Ελλάδα με τις προϋποθέσεις που θέτει η νομοθεσία και έχει υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

Οι δότριες, που έχουν ηλικία των 18 έως τα 35 έτη τους, είναι ανώνυμες και, αφού υποβάλλονται σε μια σειρά από εξετάσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία του μωρού που θα γεννηθεί, μπορούν να προχωρήσουν στη διαδικασία της δωρεάς ωαρίων. Η λήπτρια έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει είτε φρέσκα ωάρια είτε ωάρια που έχουν υποβληθει σε κρυοσυντήρηση. Έπειτα ακολουθεί ένας τυπικός κύκλος εξωσωματικής γονιμοποίησης που καταλήγει σε εμβρυομεταφορά. Η μέθοδος αυτή δίνει την ευκαιρία σε ζευγάρια ή γυναίκες ή άντρες που θέλουν να αποκτήσουν παιδί και για οποιοδήποτε λόγο αδυνατούν, να πραγματοποιήσουν την επιθυμία τους.

Η κάθε Γυναίκα που απευθύνεται σε εμάς ολοκληρώνοντας τη συνάντηση μας θα είναι πλήρως ενημερωμένη με απλούς, κατανοητούς όρους και σχεδιαγράμματα σχετικά με το θέμα υγείας που μας εμπιστεύτηκε, καθώς επίσης και για τις διαθέσιμες επιλογές και τα επόμενα βήματα που απαιτούνται.

Close Menu