Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητα και είναι από τα βασικά αίτια υπογονιμότητας. Αρχικά, σε υγιή ζευγάρια που είναι γύρω στην ηλικία των 30 ετών, υπάρχει 25-30% πιθανότητα η γυναίκα να μείνει έγκυος σε κάθε έμμηνο ρύση. Ωστόσο, η ηλικία παίζει τεράστιο ρόλο, καθώς το ποσοστό αυτό μειώνεται αρκετά γρήγορα μετά την ηλικία των 35 ετών,ενώ μετά τα 40 το ποσοστό δεν ξεπερνάει το 10% ή και λιγότερο. Η ηλικία παίζει ρόλο και στον άντρα, αλλά ο βαθμός μείωσης δεν είναι το ίδιο προβλέψιμος. Επίσης, τα αίτια υπογονιμότητας οφείλονται και σε άλλους παράγοντες που σχετίζονται με τον έναν ή και με τους δύο συντρόφους, ενώ σε ένα ποσοστό 25-30% τα αίτια παραμένουν αδιευκρίνιστα. Φυσικά, πολλές φορές το πρόβλημα της υπογονιμότητας αντιμετωπίζεται, ακόμα κι αν τα αίτια δεν έχουν εξακριβωθεί πλήρως.
Στόχος μας είναι, η εμπειρία κάθε γυναίκας μαζί μας να είναι Μοναδική, παρέχοντας της εξατομικευμένες Υψηλών Προδιαγραφών Συμβουλευτικές και Ιατρικές Υπηρεσίες.
-
Ακανόνιστη ωορρηξία
Η ακανόνιστη ωορρηξία παίζει μεγάλο ρόλο στην πρόκληση υπογονιμότητας. Ακομη, οι δυσλειτουργίες των αναπαραγωγικών οργάνων και οι ορμονικες διαταραχές επηρεάζουν τη γονιμότητα. Η ενδομητρίωση και τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό ή απόφραξη στις σάλπιγγες, κι έτσι να διαταραχθεί η λειτουργία τους. Τέλος, θέματα που αφορούν το θυρεοειδή αδένα και την υπόφυση επηρεάζουν επίσης αρνητικά τη γονιμότητα.
-
Δυσλειτουργία των Όρχεων
Στην περίπτωση των ανδρών, το θέμα με την υπογονιμότητα επηρεάζεται από τη λειτουργία των όρχεων καθώς και την παραγωγή του σπέρματος. Η κινητικότητα, ο αριθμός και η μορφολογία των σπερματοζωαρίων επίσης σχετίζονται με τα αίτια υπογονιμότητας στους άνδρες. Τέλος, η απόφραξη των σπερματικών πόρων και οι τυχόν ορμονικές διαταραχές διαταράσσουν την παραγωγή του σπέρματος και ενδεχομένως προκαλούν και σεξουαλική δυσλειτουργία, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η γονιμότητα.
-
Σύγχρονος Τρόπος Ζωής
Ο αγχώδης τρόπος ζωής, τα ακανόνιστα ωράρια, η έλλειψη άσκησης, η κακή διατροφή, το κάπνισμα και το αλκοόλ, καθώς και η χρήση βλαβερών ουσιών επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα των ωαρίων και του σπέρματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η άμεση λύση είναι η υιοθέτηση ενός υγιεινού και χωρίς άγχος τρόπου ζωής και η αποχή από τις βλαβερές ουσίες, προκειμένου να διευκολυνθούν οι προσπάθειες του ζευγαριού να τεκνοποιήσει. Τέλος, οι παχύσαρκες ή λιποβαρείς γυναίκες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να έχουν θέματα με τη γονιμότητά τους, όπως και οι γυναίκες που ασκούνται υπερβολικά.
Η σχέση που χτίζουμε με κάθε Γυναίκα βασίζεται στη Διακριτικότητα, Εμπιστοσύνη και Ευαισθησία. Προσφέρουμε κατανοητή επιστημονική ενημέρωση εξασφαλίζοντας στη Σύγχρονη Γυναίκα ψυχική και σωματική υγεία μέσω της δυνατότητας των επιλογών στο τομέα υγείας που της παρέχονται.
Εντοπισμός για Αίτια Υπογονιμότητας
Προκειμένου ο ιατρός να προχωρήσει στα αίτια υπογονιμότητας που ένα ζευγάρι δυσκολεύεται να συλλάβει, πρέπει να γίνουν μια σειρά από εξετάσεις, όπως είναι οι απεικονιστικές εξετάσεις, τα εργαστηριακά τεστ ούρων, αίματος ή σπέρματος, και άλλες εξειδικευμένες εξετάσεις. Συχνά ελέγχεται η προγεστερόνη και η προλακτίνη, όπως και ο θυρεοειδής αδένας. Ενδεχομένως, επίσης, να χρειαστεί υστεροσκόπηση, λαπαροσκόπηση ή και διακολπικός υπέρηχος. Οι εξετάσεις που πραγματοποιούνται διαφέρουν από ζευγάρι σε ζευγάρι και πάντα λαμβάνονται υπόψιν τα αποτελέσματα των προηγούμενων εξετάσεων προτού ακολουθήσουν καινούριες.
Η κάθε Γυναίκα που απευθύνεται σε εμάς ολοκληρώνοντας τη συνάντηση μας θα είναι πλήρως ενημερωμένη με απλούς, κατανοητούς όρους και σχεδιαγράμματα σχετικά με το θέμα υγείας που μας εμπιστεύτηκε, καθώς επίσης και για τις διαθέσιμες επιλογές και τα επόμενα βήματα που απαιτούνται.