Skip to main content

Η υστεροσκόπηση χρησιμοποιείται για τη διάγνωση και τη θεραπεία των παθήσεων της μήτρας. Πρόκειται για μια σύγχρονη μέθοδο κατά την οποία ο γυναικολόγος εισέρχεται στη μήτρα μέσω του κόλπου με το υστεροσκόπιο, μια συσκευή με πολύ λεπτή κάμερα. Με αυτόν τον τρόπο μεταδίδεται στο χειρουργό η εικόνα σε υψηλή ευκρίνεια μέσω μιας οθόνης. Ακόμη, στο υστεροσκόπιο μπορούν να εφαρμοστούν διάφορα ειδικά εργαλεία αναλόγως την επέμβαση που χρειάζεται να γίνει. Η υστεροσκόπηση χωρίζεται σε επεμβατική και διαγνωστική και αποτελεί μια μέθοδο μεγάλης ακρίβειας. 

Η καταλληλότητα του γυναικολόγου παίζει τεράστιο ρόλο στο να στεφθεί η μέθοδος της υστεροσκόπησης με απόλυτη επιτυχία. Το ιατρικό προσωπικό του GynaikaPlus έχει πολυετή εμπειρία και είναι πλήρως εξειδικευμένο ακόμα και στις πιο πολύπλοκες περιπτώσεις. Προτεραιότητά μας είναι πάντα η ασφάλεια των ασθενών μας. 

Στόχος μας είναι, η εμπειρία κάθε γυναίκας μαζί μας να είναι Μοναδική, παρέχοντας της εξατομικευμένες Υψηλών Προδιαγραφών Συμβουλευτικές και Ιατρικές Υπηρεσίες.

Επεμβατική Υστεροσκόπηση

Η υστεροσκόπηση είναι από τις πιο ασφαλείς επεμβατικές μεθόδους και υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα επιπλοκών, ενώ η βλάβη στην περιοχή της μήτρας είναι από ελάχιστη έως μηδαμινή. Ουσιαστικά, η επεμβατική υστεροσκόπηση αποτελεί ένα σημαντικό άλμα προόδου στην ιατρική και τη γυναικολογία, καθώς η μείωση της βλάβης είναι τεράστια και η μέθοδος είναι άκρως αποτελεσματική.

Η επεμβατική υστεροσκόπηση πραγματοποιείται με τη χρήση και την εφαρμογή στο υστεροσκόπιο διαφόρων χειρουργικών οργάνων μικρού μεγέθου, αναλόγως τις ανάγκες του ασθενούς και την πάθηση. Μέσω της επεμβατικής υστεροσκόπησης, ο γυναικολόγος μπορεί να αφαιρέσει παθολογικούς ιστούς δίχως να απομείνουν υπολείμματα. Δεν απαιτείται ιδιαίτερη προετοιμασία από την ασθενή, ενώ ο ιδανικότερη χρονική στιγμή για την πραγματοποίησή της είναι οι πρώτες ημέρες μετά την περίοδο. Η επεμβατική υστεροσκόπηση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία, ενώ χρησιμοποιείται κολποδιαστολέας για την είσοδο του υστεροσκοπίου στον κόλπο. Η επέμβαση διαρκεί συνήθως λιγότερο από μια ώρα, ενώ η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της την ίδια ημέρα. 

Είναι σημαντικό να γνωρίζει η ασθενής ότι η επεμβατική υστεροσκόπηση αποτελεί μια ασφαλή επεμβατική διαδικασία με ελάχιστες επιπλοκές σε ορισμένες περιπτώσεις. Ενδέχεται να εμφανιστεί αιμορραγία ή κάποια μικρή ενόχληση τις ημέρες που ακολουθούν την επέμβαση, συμπτώματα τα οποία αντιμετωπίζονται με παυσίπονα. Επίσης, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιας σοβαρής λοίμωξης. Η επεμβατική υστεροσκόπηση είναι μια άκρως αποτελεσματική μέθοδος που πρέπει να πραγματοποιείται μόνο από κάποιον έμπειρο και πλήρως καταρτισμένο γυναικολόγο. 

Η σχέση που χτίζουμε με κάθε Γυναίκα βασίζεται στη Διακριτικότητα, Εμπιστοσύνη και Ευαισθησία. Προσφέρουμε κατανοητή επιστημονική ενημέρωση εξασφαλίζοντας στη Σύγχρονη Γυναίκα ψυχική και σωματική υγεία μέσω της δυνατότητας των επιλογών στο τομέα υγείας που της παρέχονται.

Διαγνωστική

Πρόκειται για μια απλή μη επεμβατική διαδικασία η οποία διαρκεί μόλις μερικά λεπτά. Η διαγνωστική υστεροσκόπηση πραγματοποιείται με τη χρήση υστεροσκοπίου μικρής διαμέτρου και δεν χρειάζεται κάποιου είδους αναισθησία στις περισσότερες περιπτώσεις. Μέσω της εξέτασης αυτής, ο γυναικολόγος καταφέρνει να σχηματίσει μια σαφή εικόνα για την μορφή, την έκταση και τη θέση των παθολογιών.

Ουσιαστικά, η διαγνωστική υστεροσκόπηση χρησιμοποιείται για τη λεπτομερή επισκόπηση του εσωτερικού της μήτρας, του τραχήλου και των στομίων των σαλπίγγων. Οι περιπτώσεις που εφαρμόζεται είναι για τον εντοπισμό των αιτιών ανωμαλίας της περιόδου, όπως και των παθολογιών, δηλαδή ινομυώματα, ανατομικές δυσμορφίες και πολύποδες. 

Συνολικά, η υστεροσκόπηση αποτελεί μια ασφαλή ιατρική μέθοδο η οποία είναι πολύ χρήσιμη και αποτελεσματική σε μια ευρεία γκάμα περιπτώσεων. Ο έμπειρος και πλήρως καταρτισμένος γυναικολόγος, με τη συμβολή του υπερσύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού του, εγγυάται την εύρεση της ιδανικής λύσης και θεραπείας για την ασθενή. Η πολυετής εμπειρία του ιατρικού προσωπικού μας σε θέματα υγείας της σύγχρονης γυναίκας σε συνδυασμό με την προσωπική φροντίδα των ασθενών μας εγγυάται τη μοναδική εμπειρία παροχής ολοκληρωμένης Ιατρικής Φροντίδας. 

Η κάθε Γυναίκα που απευθύνεται σε εμάς ολοκληρώνοντας τη συνάντηση μας θα είναι πλήρως ενημερωμένη με απλούς, κατανοητούς όρους και σχεδιαγράμματα σχετικά με το θέμα υγείας που μας εμπιστεύτηκε, καθώς επίσης και για τις διαθέσιμες επιλογές και τα επόμενα βήματα που απαιτούνται.

Close Menu