Skip to main content

Παρένθετη μητρότητα: σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται;

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι γυναίκες αδυνατούν να συλλάβουν και να τεκνοποιήσουν εξαιτίας ορισμένων ιατρικών παραγόντων. Ενδεχομένως η γυναίκα να έχει κάποια σοβαρή ασθένεια, όπως είναι η νεφρική και καρδιακή ανεπάρκεια, οι κακοήθειες, η απουσία της μήτρας λόγω αφαίρεσης και οι ανωμαλίες στη μήτρα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μια μη ασφαλή εγκυμοσύνη, ή να έχει ως αποτέλεσμα επαναλαμβανόμενες αποτυχίες σύλληψης ή αποβολές. Μια ενδεδειγμένη λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η παρένθετη μητρότητα. 

Στόχος μας είναι, η εμπειρία κάθε γυναίκας μαζί μας να είναι Μοναδική, παρέχοντας της εξατομικευμένες Υψηλών Προδιαγραφών Συμβουλευτικές και Ιατρικές Υπηρεσίες.

Παρένθετη Μητρότητα: Διαδικασία

Πρόκειται για μια μέθοδο όπου μια γυναίκα (παρένθετη μητέρα) κυοφορεί με εξωσωματική γονιμοποίηση το παιδί της γυναίκας που επιθυμεί να γίνει μητέρα. Τα ωράρια της γυναίκας που δεν μπορεί να κυοφορήσει γονιμοποιούνται με το σπέρμα του συντρόφου της. Στη συνέχεια, το έμβρυο ή τα έμβρυα που δημιουργούνται μεταφέρονται στη μήτρα της παρένθετης μητέρας, τα κίνητρα της οποίας είναι αλτρουιστικά και ενδέχεται να είναι κάποια φίλη ή συγγενής του ζευγαριού.

Ποιο το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα;

Στην Ελλάδα, όπως άλλωστε και σε πολλές χώρες, η παρένθετη μητρότητα είναι νόμιμη και υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις σε ένα νομικό πλαίσιο ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να είναι ικανοποιημένοι και να διασφαλίζονται τα δικαιώματά τους. Πριν ο γιατρός προβεί στην εμβρυομεταφορά, απαιτείται άδεια δικαστηρίου. 

Η κάθε Γυναίκα που απευθύνεται σε εμάς ολοκληρώνοντας τη συνάντηση μας θα είναι πλήρως ενημερωμένη με απλούς, κατανοητούς όρους και σχεδιαγράμματα σχετικά με το θέμα υγείας που μας εμπιστεύτηκε, καθώς επίσης και για τις διαθέσιμες επιλογές και τα επόμενα βήματα που απαιτούνται.

Close Menu