Κολπική Χαλάρωση Θεραπεία Με Laser

Η κολπική χαλάρωση προκύπτει σε γυναίκες άνω των 35 ετών και χαρακτηρίζεται από την απώλεια δομής του κόλπου. Συνήθως μπορεί να προκύψει μετά από καισαρική λόγω εγκυμοσύνης και από μεγάλες αυξομειώσεις βάρους.

Ποια είναι τα συμπτώματα της κολπικής χαλάρωσης;

Η χαλάρωση του κόλπου μπορεί να επηρεάσει τη γυναίκα στην καθημερινότητά της με συνεχή απώλεια μικρού βαθμού ούρων σε διάφορα περιστατικά όπως για παράδειγμα όταν γελάει ή βήχει και όταν κάνει έντονες δραστηριότητες. Μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, με αποτέλεσμα τη μειωμένη ερωτική διάθεση.

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η κολπική χαλάρωση;

Η θεραπεία που συνήθως προτείνεται είναι αυτή των ορμονών σε συνδυασμό με ενυδατικά και λιπαντικά μέσα. Δυστυχώς όμως δίνουν προσωρινά αποτελέσματα και δεν ενδείκνυται ειδικά σε περιπτώσεις όπου υπάρχει ιστορικό καρκίνου. Αντιθέτως η χρήση laser μπορεί αποτελεσματικά να δώσεις σύσφιξη και αναγέννηση του κόλπου βελτιώνοντας την ακράτεια, τη χαλάρωση και την ατροφία των κολπικών τοιχωμάτων.

Πώς μπορεί να βοηθήσει το laser στη χαλάρωση του κόλπου;

Η ακτίνα του laser διοχετεύεται μέσω ειδικά σχεδιασμένων κεφαλών στην κολπική επιφάνεια και δημιουργεί μικρές οπές. Έτσι βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου στον κόλπο που ταυτόχρονα οδηγεί στην ελαστικότητα και λίπανση του. Η θεραπεία επαναλαμβάνεται μέχρι να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πώς γίνεται η θεραπεία της κολπικής χαλάρωσης με laser;

Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία στο ιατρείο. Το laser εφαρμόζεται ενδοκολπικά και η όλη διαδικασία δεν κρατάει πάνω από 20 λεπτά. Μετά τη θεραπεία χρειάζεται καλή τοπική υγιεινή και αποφυγή της σεξουαλικής επαφής, σωματικής καταπόνησης και κολύμβησης για πέντε μέρες.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της θεραπείας με laser;

Μετά τη θεραπεία μειώνει τη χαλάρωση του κόλπου έτσι μειώνονται και τα συμπτώματα ξηρότητας και ατροφίας. Δεν υπάρχει πια απώλεια ούρων και βελτιώνεται στο έπακρο η σεξουαλική υγεία της γυναίκας.

Η κάθε Γυναίκα που απευθύνεται σε εμάς ολοκληρώνοντας τη συνάντηση μας θα είναι πλήρως ενημερωμένη με απλούς, κατανοητούς όρους και σχεδιαγράμματα σχετικά με το θέμα υγείας που μας εμπιστεύτηκε, καθώς επίσης και για τις διαθέσιμες επιλογές και τα επόμενα βήματα που απαιτούνται.