Dr. ΝΟΥΛΗ ΞΕΝΙΤΙΔΟΥ

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ

Ας γνωριστούμε

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ιατρική Αθηνών το 1983 και την ειδικότητα Μαιευτικής – Γυναικολογίας στην Αλεξανδρούπολη και στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά το 1989. Από τότε ιδιωτεύει, κατ’αρχήν στο νοσοκομείο Μητέρα και από το 1996 στο Μαιευτήριο ΙΑΣΩ. Η Δρ. ΝΟΥΛΗ ΞΕΝΙΤΙΔΟΥ ΔΟΥΛΓΕΡΑΚΗ διαθέτει μεγάλη εμπειρία στις γυναικολογικές και μαιευτικές χειρουργικές επεμβάσεις όπως λαπαροσκόπιση και υστεροσκόπιση, κολποσκόπηση-παθολογία τραχήλου, καθώς επίσης και στις κύησεις υψηλού κινδύνου.

Ευτύχισε να είναι μαθήτρια ενός μεγάλου δασκάλου της Μαιευτικής – Γυναικολογίας, του πατέρα της, γυναίκα ενός μεγάλου οραματιστή του συζύγου της και μητέρα τριών εξαιρετικών παιδιών.

Ανθρώπινες ιστορίες

Το ταξίδι της εγκυμοσύνης είναι υπέροχο αλλά έχει και πολλές αγωνίες και φόβους! Σε αυτό είχα πάντοτε μαζί την Γιατρό μου κ. Νούλη Ξενιτίδου. Κοιτώντας το θετικό τέστ εγκυμοσύνης, το μυαλό μου κατακλύζουν χιλιάδες ερωτήματα και ανησυχίες ειδικά μετά τις δύο αποβολές που είχα πριν από λίγο καιρό. Ξέρω όμως ότι στη πρώτη επίσκεψη, θα νιώσω άνετα, θα απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις μου και φεύγοντας ενημερωμένη θα απολαύσω την περίοδο της εγκυμοσύνη μου. Ήταν πάντα εκεί, ένα τηλεφώνημα μακρυά, να μου λύσει κάθε απορία, καθησυχάζοντας έτσι κάθε φόβο μου, με την έγκυρη, επιστημονική της γνώση αλλά και την ανθρώπινη κατανόηση. Έτσι όταν στις 19 Οκτωβρίου το βράδυ αισθανόμουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ένιωθα κάποιες μικρές ενοχλήσεις, έχοντας την γνώση από την ενημέρωση που μου ειχε κάνει καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου, της τηλεφώνησα. Η αντίδραση της ήταν άμεση, έκανα εισαγωγή στο μαιευτήριο έγινε ο απαιτούμενος έλεγχος και λίγες ώρες αργότερα είχα στην αγκαλιά μου τον γιό μου. Ο ομφάλιος λώρος είχε τυλιχτεί γύρω από το λαιμό του μωρού και τον πίεζε. Μόλις γεννήθηκε ο γιός μου, η χαρά και της ίδιας της γιατρού μου ήταν ειλικρινής και το συναίσθημα ότι αγαπά πραγματικά αυτό που κάνει είναι εμφανές σε κάθε λέξη της, σε κάθε πράξη της, σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια και σιγουριά! Σας ευχαριστώ για όλα.

Ανθρώπινες ιστορίες

Περιμένοντας τη σειρά μου για την τακτική γυναικολογική μου εξέταση, ήλπιζα ότι θα ήταν ρουτίνα καθώς είχα ήδη αφαιρέσει ένα πολύποδα ενδομητρίου, τι πιθανότητες έχεις να ξανασυμβεί αυτό; Θυμάμαι ότι τις σκέψεις αυτές τις έκανα και μετά την πρώτη φορά θεωρώντας ότι θα είμαι εντάξει. Και όμως, εντοπίστηκε πολύποδας και για 4η φορά. Αναρωτιώμουνα «Να τον αφαιρέσω πάλι ή δεν υπάρχει λόγος αφού και οι προηγούμενοι ήταν ακίνδυνοι;». Δεδομένου όμως ότι η γιατρός μου ήταν η κ. Ξενιτίδου ήξερα ότι θα ακολουθούσα τη συμβουλή της, έκανα την επέμβαση για μία ακόμα φορά, την εμπιστευόμουνα και ήξερα ότι θα με φροντίσει όπως όλες τις πελάτισσες της με διακριτικότητα και ανθρωπιά.Δεν μετάνιωσα ποτέ για την απόφαση μου αυτή, στη τελευταία αυτή επέμβαση ο πολύποδας ήταν κακοήθης…Εαν άλλες σκέψεις περνούσαν από το μυαλό μου ή έαν είχα άλλο γιατρό ίσως να μην μπορούσα να σας πώ την ιστορία μου…Το ευχαριστώ σε αυτή τη περίπτωση δεν μπορεί να περιγράψει την ευγνωμοσύνη που νιώθω για εσάς, την γιατρό μου.

Επιστημονικές Συμμετοχές

* Μέλος της Ελληνικής Μαιευτικής Γυναικολογικής Εταιρείας (ΕΜΓΕ)
* Ενεργό Μέλος της Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης (EEGE)
* Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων (HSOG)

Ο τρόπος που δουλεύω

Η εξυπηρέτηση της κάθε Γυναίκας στο ιατρείο μου αποτελεί σχέση ζωής, που χτίζεται από τη πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο και σταδιακά σε κάθε προληπτικό έλεγχο ή φάση της ζωής της. Βασίζεται σε πνεύμα ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης καθώς η κάθε γυναίκα αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα κάνοντας την εμπειρία της στο μαιευτικό-γυναικολογικό κέντρο ΓΥΝΑΙΚΑ PLUS μοναδική. Ενημερώνεται αναλυτικά για τις επιλογές που είναι διαθέσιμες όσον αφορά το προσωπικό της πρόβλημα υγείας και μαζί επιλέγουμε την καταλληλότερη αγωγή για εκείνη βάση των δικών της προσωπικών αναγκών στη καθημερινότητα της.

Άλλα ενδιαφέροντα

* Λατρεύει τη πεζοπορία στη φύση
* Η φωτογραφία είναι το πάθος της
* Αγαπά θέατρο
* Συγγράφει επιστημονικά βιβλία

Μαιευτηρασ Χειρουργοσ Γυναικολογοσ Dr. Νουλη Ξενιτιδου
  • Εκτενή εμπειρία στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική
  • Ενεργό Μέλος της Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης (EEGE)
  • Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων (HSOG)
  • Υπέρμαχος του φυσιολογικού τοκετού
  • Πιστοποιημένο Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Παθολογίας Τραχήλου & Κολποσκόπησης (HSCCP)

Θα χαρώ να σε γνωρίσω και να απαντήσω στις απορίες σου

Παροχή Υψηλών Προδιαγραφών Ιατρική Φροντίδα με Διακριτικότητα, Ευαισθησία, Ανθρωπιά.