Skip to main content

Η σύγχρονη γυναίκα έχει αναφαίρετο δικαίωμα στη διατήρηση της λειτουργικότητας του κόλπου της, ή στην αλλαγή της εμφάνισης της γεννητικής περιοχής.Με το πέρασμα του χρόνου, είτε λόγω εγκυμοσύνης και τοκετού, είτε λόγω φυσικής γήρανσης, τόσο η εξωτερική εμφάνιση του αιδοίου, όσο και ο κόλπος  αλλάζουν. Η αισθητική γυναικολογία, αποτελεί μια αναπτυσσόμενη υπο-ειδικότητα που εισάγει την πλαστική χειρουργική στη γυναικολογία, με στόχο να βελτιώσει τόσο τη φυσική εμφάνιση, όσο και τη λειτουργικότητα των γυναικείων γεννητικών οργάνων. 

Πολλές γυναίκες επιλέγουν την αισθητική γυναικολογία καθώς είναι δυσαρεστημένες με την εμφάνιση των γεννητικών τους οργάνων. Αισθητικά δυσάρεστες δομές στα έξω γεννητικά όργανα ενδέχεται να είναι αποτέλεσμα ενός τοκετού, ενός τραυματισμού, της φυσικής γήρανσης αλλά και κληρονομικών χαρακτηριστικών. Είτε πρόκειται για το μέγεθος, το σχήμα, το χρώμα, ή ακόμη και τη γενικότερη εμφάνιση των γυναικείων γεννητικών οργάνων, κάποιες γυναίκες δεν είναι ευχαριστημένες, με αποτέλεσμα να αισθάνονται αμηχανία, ντροπή, αγωνία και ανασφάλεια. 

Σήμερα, η αποκατάσταση αυτών των προβλημάτων είναι εφικτή! Με τη χρήση τελευταίας τεχνολογίας μεθόδων, η σύγχρονη ιατρική μπορεί να προσφέρει μία σειρά λύσεων συνδυάζοντας ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο  και άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας, της σεξουαλική ζωής και κυρίως της αυτοπεποίθησης κάθε γυναίκας!

Ανανέωση Γυναικείων Γεννητικών Οργάνων

Ο αριθμός των γυναικών που ενδιαφέρονται για τις χειρουργικές και μη δυνατότητες ανανέωσης της εμφάνισης των γεννητικών τους οργάνων αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Ανάλογα με την ηλικία οι επιλογές στην ανανέωση των γυναικείων γεννητικών οργάνων διαφέρουν. Οι νεαρές κοπέλες ενδιαφέρονται περισσότερο για την σμίκρυνση των μικρών χειλέων, λόγω της ασυμμετρίας ή η προεξοχής τους έξω από τα μεγάλα χείλη. Επιπλέον, πολλές γυναίκες βιώνουν δυσφορία ή πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή (δυσπαρεύνια), ή ακόμη και κατά τη διάρκεια της καθημερινότητάς τους ως αποτέλεσμα των αλλαγών που φέρνει η εμμηνόπαυση, οι τραυματισμοί στον κόλπο, ένας τοκετός κλπ. Επιπροσθέτως, οι γυναίκες που έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού, της μήτρας, του τραχήλου της μήτρας και των ωοθηκών παρουσιάζουν έντονα συμπτώματα της ατροφίας όπως: ξηρότητα, αίσθημα καύσους, ερεθισμό, επώδυνες επαφές και συχνές ουρολοιμώξεις. Η εξέλιξη των ιατρικών μεθόδων και της τεχνολογίας συνεπικουρεί στην αντιγήρανση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, προσφέροντας μη χειρουργικές, προσιτές, ανώδυνες επεμβάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανανέωση του κόλπου με laser

Καθώς το σώμα της γυναίκας περνάει τη διαδικασία του τοκετού και της φυσικής γήρανσης, οι μύες και οι σύνδεσμοι που περιβάλλουν τον κόλπο της τραυματίζονται ή χαλαρώνουν, οδηγώντας σε κολπική χαλάρωση. Η ανανέωση του κόλπου με laser είναι μια ανώδυνη, μη φαρμακευτική, αναίμακτη θεραπεία χωρίς παρενέργειες, που πραγματοποιείται σε ιατρικό περιβάλλον και έχει ως αποτέλεσμα την ανάπλαση του κολπικού ιστού και την βελτίωση ή/και πλήρη εξαφάνιση των συμπτωμάτων με «φυσικό» τρόπο.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κολπική Χαλάρωση Θεραπεία Με Laser

Η κολπική χαλάρωση προκύπτει σε γυναίκες άνω των 35 ετών και χαρακτηρίζεται από την απώλεια δομής του κόλπου. Συνήθως μπορεί να προκύψει μετά από καισαρική λόγω εγκυμοσύνης και από μεγάλες αυξομειώσεις βάρους. Η χαλάρωση του κόλπου μπορεί να επηρεάσει τη γυναίκα στην καθημερινότητά της με συνεχή απώλεια μικρού βαθμού ούρων σε διάφορα περιστατικά όπως για παράδειγμα όταν γελάει ή βήχει και όταν κάνει έντονες δραστηριότητες. Μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, με αποτέλεσμα τη μειωμένη ερωτική διάθεση.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χειλεοπλαστική

Στόχος για την χειλεοπλαστική γεννητικών οργάνων είναι η βελτίωση της εμφάνισης των μικρών ή των μεγάλων χειλέων. Εκτός από την αισθητική άποψη ή τους ψυχολογικούς λόγους υπάρχουν και λειτουργικοί λόγοι που οδηγούν όλο και περισσότερες γυναίκες στην χειλεοπλαστική γεννητικών οργάνων. Αυτοί περιλαμβάνουν τη δυσπαρεύνια ( δηλ δυσκολία στην επαφή), την ενόχληση από τα στενά παντελόνια, τις ενοχλήσεις σε μερικά σπορ, κλπ.  Οι πιο συχνές επεμβάσεις είναι η σμίκρυνση των μικρών χειλεών και η αυξητική χειλεοπλαστική ή Ανάπλαση/Αύξηση των μεγάλων χειλέων με ενέσεις υαλουρονικού οξέως ή αυτόλογου λίπους.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Λεύκανση Αιδοίου Με Laser

Η λεύκανση αιδοίου με Laser είναι μια απλή και γρήγορη θεραπεία που σκοπό έχει την ανανέωση της εμφάνισης των έξω γεννητικών οργάνων της γυναίκας με απόλυτη ασφάλεια. Η εμφάνιση της περιοχής μπορεί να επηρεάζει τη γυναίκα ψυχολογικά και να δημιουργήσει θέμα στη σεξουαλική της ζωή. Η λεύκανση δίνει τη λύση με τη μείωση ή την εξαφάνιση του σκούρου χρώματος στη γεννητική περιοχή της γυναίκας. Το αποτέλεσμα είναι μια πιο νεανική όψη και αναπτέρωση της αυτοπεποίθησης.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αιδοιοπλαστική – Σμικρυνση Μικρών Χειλέων Αιδοίου

Η σμίκρυνση μικρών χειλέων αιδοίου με Laser η αλλιώς αιδοιοπλαστική είναι μία πρωτοποριακή επέμβαση που σκοπό έχει την αναδιαμόρφωση των χειλιών του αιδοίου. Οι λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν μία γυναίκα σε αυτή τη διαδικασία είναι αισθητικοί η και λειτουργικοί. Ενάντια στην κοινή γνώμη, όπου πιστεύεται ότι υπερτερούν οι αισθητικοί λόγοι, η αιδοιοπλαστική βοηθά τις γυναίκες να έρθουν πιο κοντά με το σώμα τους και να νιώθουν πιο άνετα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αντιμετώπιση Ακράτειας Ούρων με Laser

Η ακράτεια ούρων αποτελεί συχνό φαινόμενο για τουλάχιστον 30% των γυναικών σε ηλικία 45 έως 64 ετών. Η ακράτειας ούρων πρακτικά σημαίνει απώλεια ούρων ακούσια σε άλλοτε άλλο βαθμό, που πραγματοποιείται όμως αυτόματα , κάποιες φορές χωρίς προειδοποίηση.

Η πιο αποτελεσματική λύση στην αντιμετώπιση ακράτειας ούρων είναι με Laser. Αποτελεί μία επαναστατική θεραπεία όπου με μη επεμβατικό τρόπο αντιμετωπίζει πρακτικά και ανώδυνα την ακράτεια ούρων. Η φωτοθερμικη επίδραση του laser είναι ιδανική για έως και μετρίου βαθμού ακράτεια μιας και δεν καταστρέφει τους ιστούς αλλά το κολλαγόνο βοηθά στην αναδιαμόρφωση της περιοχής. Αποτέλεσμα είναι σύσφιξη της περιοχής διορθώνοντας το πρόβλημα. Η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει στο ιατρείο σε λιγότερο από 20 λεπτά. Δείτε περισσότερα

Σύνδρομο Ουρογεννητικής Ατροφίας Θεραπεία με Laser

Η κολπική ατροφία (ατροφική κολπίτιδα) είναι η αραίωση, η ξήρανση και η φλεγμονή των κολπικών τοιχωμάτων που ενδέχεται να εμφανιστεί όταν το σώμα έχει λιγότερα οιστρογόνα και εμφανίζεται συχνότερα μετά την εμμηνόπαυση. Για πολλές γυναίκες, η κολπική ατροφία όχι μόνο καθιστά τη σεξουαλική επαφή επώδυνη αλλά μπορεί να προκαλέσει σε επίπονα συμπτώματα του ουροποιητικού. Οι γιατροί χρησιμοποιούν τον όρο «Ουρογεννητικό Σύνδρομο Εμμηνόπαυσης» ή «Σύνδρομο Ουρογεννητικής Ατροφίας» για να περιγράψουν την κολπική ατροφία και τα συμπτώματά της. Δείτε περισσότερα

Close Menu