Τι είναι η χειλεοπλαστική

Η χειλεοπλαστική Μικρών Χειλέων Αιδοίου αποτελεί μια όλο και πιο δημοφιλής διαδικασία με υψηλά ποσοστά ικανοποίησης. Αν και η υπερτροφία των μικρών χειλέων δεν έχει οριστεί αυστηρά ως παθολογική κατάσταση, οι γυναίκες που έχουν αισθητικά ή λειτουργικά θέματα μπορούν να επωφεληθούν από τις χειρουργικές μειώσεις. Η επέμβαση για τη σμίκρυνση των μικρών χειλέων είναι συχνότερη από την μείωση ή αύξηση των μεγάλων χειλέων, αν και οι δύο ανήκουν στις επεμβάσεις που γνωρίζουν αυξανόμενη δημοτικότητα.

Ποιοι είναι οι λόγοι που μια γυναίκα επιλέγει τη χειλεοπλαστική;

Πολλοί είναι οι λόγοι για αυτήν την αλλαγή και οι κυριότεροι συνοψίζονται:

 • Στη δυσκολία ή στην μείωση της απόλαυσης της σεξουαλικής επαφής λόγω του υπετροφικού μεγέθους των μικρών χειλέων.
 • Στις ενοχλήσεις που αισθάνονται όταν φορούν στενά παντελόνια, όταν ασκούνται ή σε συνηθισμένες δραστηριότητες όπως η ποδηλασία.
 • Στις χρόνιες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.
 • Στη διαθεσιμότητα στο Ίντερνετ νέων προτύπων ελκυστικότητας των γεννητικών οργάνων.
 • Στην αυξανόμενη πολιτισμική αποδοχή.
 • Στη μαζική αποδοχή από τις γυναίκες της αποτρίχωσης του αιδοίου, οπότε μορφολογίες των χειλέων που πριν περνούσαν απαρατήρητες τώρα φαίνονται.
 • Το ψυχολογικό στρες του να μην αισθάνεται μια γυναίκα «φυσιολογική» σε σύγκριση με την ιδεατή ιδανική ανατομία δεν μπορεί να υποτιμηθεί.

Ποιος είναι ο στόχος της χειλεοπλαστικής

Προφανώς ο στόχος της χειλεοπλαστικής είναι να:

 • Εξαλειφθούν τα λειτουργικά προβλήματα
 • Να δημιουργηθούν αισθητικά ελκυστικά χείλη
 • Να μειωθεί η δυσφορία που σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να είναι πόνος κατά την καθημερινή δραστηριότητα και ασφαλώς στη σεξουαλική επαφή
 • Τέλος τα ψυχολογικά οφέλη για τις ασθενείς που δεν αποδέχονται την εμφάνιση των γεννητικών τους οργάνων είναι σημαντικά

Ποιες είναι οι τεχνικές χειλεοπλαστικής;

Οι χειρουργικές τεχνικές είναι πολλές. Η κλασική μέθοδος είναι η επιμήκης αφαίρεση. Επειδή όμως η μέθοδος αυτή τείνει να αφαιρεί πολύ δέρμα και βλεννογόνο, προτιμάται η μέθοδος της πλαστικής V ή W (τεχνική σφήνας). Η τομή είναι πολύ μικρή, δεν φαίνεται και φέρει απορροφήσιμα ράμματα που δεν χρειάζονται αφαίρεση. Με την τεχνική σφήνας απομακρύνεται σε σχήμα συνήθως V ή W ένα τμήμα των μικρών χειλέων, ενώ επιτυγχάνεται η επιθυμητή μείωση του χείλους, διατηρώντας παράλληλα το φυσικό περίγραμμα του δέρματος. Αντιστοίχως, στα μεγάλα χείλη, παρεμβαίνουμε γεμίζοντάς τα με υαλουρονικό ή αυτόλογο λίπος, βελτιώνοντας έτσι το σχήμα τους. Η διαδικασία είναι απλή. Η ενδιαφερόμενη εισέρχεται το πρωί της επέμβασης στην κλινική. Μετά τον προγραμματισμένο έλεγχο, διενεργείται η επέμβαση της πλαστικής στο αιδοίο με τοπική νάρκωση.

Συμπέρασμα

Η πλαστική αιδοίου ή Χειλεοπλαστική Μικρών Χειλέων Αιδοίου είναι η πλαστική επέμβαση που διορθώνει τις δυσμορφίες και ασυμμετρίες των μικρών χειλιών του αιδοίου. Ταυτόχρονα βελτιώνει το σχήμα του εφηβαίου, επεμβαίνοντας όταν χρειάζεται στα μεγάλα χείλη του αιδοίου. Αφορά στις γυναίκες οιασδήποτε ηλικίας που επιθυμούν, για λόγους λειτουργικούς ή αισθητικούς, να διορθώσουν τα ασύμμετρα ή άνισα μικρά χείλη του αιδοίου ή να βελτιώσουν την εικόνα του εφηβαίου γενικά.