Skip to main content

Πλεονεκτήματα Υγείας το να είσαι Γυναίκα

Γυναίκες! Αντίθετα με ότι είναι ευρέως γνωστό, δηλαδή ότι οι γυναίκες είναι το αδύνατο φύλο, υπάρχουν έξι πλεονεκτήματα υγείας, που θα σε εκπλήξουν!  Οι γυναικείες ορμόνες σου δίνουν μοναδικές προστατευτικές ιδιότητες υγείας που οι άνδρες δεν μπορούν να έχουν, τόσο εύκολα ή και καθόλου, καθώς είναι ανατομικά αδύνατον γι’ αυτούς!

Οι υγιεινές επιλογές που κάνουν οι γυναίκες στο καθημερινό τρόπο ζωής τους, σε συνδυασμό με τις γυναικείες ορμόνες, τους ανταμείβουν με πολλά πλεονεκτήματα υγείας σε αντίθεση με τους άνδρες.

Οι άνδρες είναι παγκοσμίως γνωστό και έχει αποδειχτεί με έρευνες, ότι στην πλειονότητα τους δεν φροντίζουν την υγεία τους.  “Οι άνδρες προτιμούν την “ανδρική – macho- προσέγγιση όσον αφορά να επισκεφτούν τον γιατρό τους, για τσεκαπ”, αναφέρει ο Δρ. Leonard Litchtenfeld της American Cancer Society.

Οι παρακάτω έξι λόγοι υγείας σου δείχνουν γιατί οι γυναίκες είναι “από πάνω”, όσον αφορά θέματα υγείας και γιατί να χαίρεσαι που γεννήθηκες με δύο Χ χρωμοσώματα!

Πλεονεκτήματα Υγείας: Σβήνεις περισσότερα κεράκια στη τούρτα σου!

Όσον αφορά την μακροβιότητα, οι γυναίκες κερδίζουν με διαφορά!  Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, ένα κορίτσι γεννημένο το 2012, θα έχει προσδόκιμο ζωής τα 81,2 χρόνια, ενώ ένα αγόρι γεννημένο την ίδια χρονολογία, θα έχει προσδόκιμο τα 76,4 χρόνια σύμφωνα με το National Centre for Health Statistics.

Οι επιστήμονες δεν είναι απόλυτα σίγουροι γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά των περίπου  4 ετών υπέρ της γυναίκας στην μακροβιότητα της.  “Πιθανόν να οφείλεται στο ότι οι γυναίκες έχουν μικρότερα ποσοστά εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων σε σχέση με τους άνδρες, αν και τα τελευταία χρόνια, αυτό αλλάζει σταδιακά” σύμφωνα με την Δρ. Nieca Goldeberg του Ιατρικού κέντρου NYU Langone της Νέα Υόρκης.  Ενδέχεται όμως να οφείλεται και στο ότι οι γυναίκες διατηρούν δυνατούς κοινωνικούς δεσμούς με οικογένεια και φίλους, που έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην μακροβιότητα.

Πλεονεκτήματα Υγείας: Μεγαλύτερη αντοχή στον πόνο

Λέγεται ότι οι άνδρες αντιμετωπίζουν τον πόνο με στωικότητα και οι γυναίκες είναι ευαίσθητες στον παραμικρό πόνο!  Οι έρευνες όμως δείχνουν ότι οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη ανεκτικότητα στον πόνο απ’ ότι οι άνδρες, δήλωσε η Δρ. Goldberg, με το όριο ανοχής του πόνου να προσδιορίζεται ως το ποσοστό του πόνου που απαιτείται έτσι ώστε να καταγραφεί από το ανθρώπινο σώμα.  Αυτό είναι αναμενόμενο δεδομένου ότι οι γυναίκες, από την φύση τους ανέχονται μεγάλο πόνο κατά την διαδικασία του τοκετού, με την απόκτηση παιδιών.

 

Γυναικείο μυαλό σε φόρμα = Καλύτερη μνήμη

Άλλο ένα από τα πλεονεκτήματα υγείας του να είσαι Γυναίκα είναι ότι Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες θυμούνται περισσότερο από τους άνδρες!  Μία Νορβηγική μελέτη το 2014, στην οποία έλαβαν μέρος 37.000 άνθρωποι, κατέληξε ότι παρόλο που οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συμμετέχοντες είχαν πρόβλημα να θυμούνται εύκολα, οι άνδρες είτε νέοι, είτε μεγαλύτερης ηλικίας, ξεχνούσαν πιο εύκολα  από τις γυναίκες της αντίστοιχης ηλικιακής ομάδας.

 

ΤΕΛΕΙΑ ΚΟΙΛΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΛΙΠΟΥΣ

Παρόλο που μπορεί να παραπονιέσαι για το λίπος που τυχόν εμφανίζεται στους γοφούς σου ή στην περιφέρεια σου, το γεγονός ότι ως γυναίκα δεν συσσωρεύεις λίπος στην κοιλιά σε προφυλάσσει από καρδιακά νοσήματα, διαβήτη, καρκίνο και άλλες χρόνιες παθήσεις.

 

ΓΕΡΗ ΚΑΡΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Έρευνες έδειξαν ότι οι γυναίκες δεν αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων, παρά μόνο μετά την εμμηνόπαυση και την ηλικία των 50 ετών. Ενώ οι άνδρες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακά νοσήματα από την ηλικία των 40.  Σύμφωνα με τις έρευνες οι γυναίκες έχουν την πρώτη καρδιακή προσβολή 10 χρόνια αργότερα από ότι οι άνδρες.   Όμως μετά την εμμηνόπαυση τα ποσοστά εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων στις γυναίκες, είναι σχεδόν ίδια με τους άνδρες.

 

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ HDL ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣ

 

Η HDL χοληστερίνη είναι η “καλή χοληστερίνη”, και συνδέεται άμεσα με την καλή λειτουργία της καρδιάς.  Βοηθά στην αποφυγή δημιουργίας πλάκας στις αρτηρίες των γυναικών πριν την εμμηνόπαυση και προστατεύει τις γυναίκες από την πρόωρη εμφάνιση καρδιακών νοσημάτων.  Οι γυναικείες ορμόνες και συγκεκριμένα τα οιστρογόνα, ανεβάζουν τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης, καθ’ όλη την αναπαραγωγική περίοδο στην ζωή της γυναίκας.  Τα οιστρογόνα μειώνονται με την έναρξη της εμμηνόπαυσης και το ίδιο γίνεται και με τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης HDL.  Εάν όμως συνεχίζεις να ακολουθείς υγιεινό τρόπο διατροφής και διατηρείς το σωματικό σου βάρος, τότε θα μπορέσεις να διατηρήσεις τα οφέλη και τα υγιή επίπεδα της HDL αποφεύγοντας την εμφάνιση των καρδιακών νοσημάτων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 

  • Οι γυναικείες ορμόνες σε βοηθούν να είσαι υγιέστερη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τους άνδρες.

Close Menu