Skip to main content
Μέλλουσα ΜαμάΣύγχρονη Γυναίκα

Δυσκολεύεστε να μείνετε έγκυος; Μήπως εργάζεστε πολλές ώρες;

By 20 Αυγούστου, 20155 Απριλίου, 2022No Comments

Πρόσφατα κυκλοφόρησε μία νέα Επιστημονική Έρευνα σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες που εργάζονται περισσότερες από 40 ώρες την εβδομάδα καθώς και εκείνες που εργάζονται σε επαγγέλματα όπου πρέπει να σηκώνουν βάρος, καθυστερούν να μείνουν έγκυες.

Η έρευνα αυτή δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Επαγγελματικής και Περιβαλλοντικής Ιατρικής “Occupational and Environmental Medicine” από τους ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ (Harvard University).

Μελετήθηκαν 1.739 νοσοκόμες (μέση ηλικία 33 ετών) που προσπαθούσαν να μείνουν έγκυες μεταξύ 2010 και 2014. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι γυναίκες που εργάζονταν πάνω από 40 ώρες την εβδομάδα χρειάζονταν κατά μέσο όρο 20% περισσότερο χρόνο για να μείνουν έγκυες σε σύγκριση με εκείνες που δούλευαν μεταξύ 21 εως 40 ώρες. Από τα ευρήματα εντοπίστηκε ότι οι βάρδιες και η νυχτερινή εργασία δεν επηρεάζουν τον απαιτούμενο χρόνο για μια εγκυμοσύνη.

Επίσης μεγαλύτερος, εώς και 50%, ήταν και ο απαιτούμενος χρόνος για την έναρξη μιας εγκυμοσύνης στις γυναίκες που εργάζονταν σε χειρονακτικές εργασίες όπου σήκωναν ή μετακινούσαν βάρη 12+ κιλών, περισσότερες από 15 φορές την ημέρα (ιδίως στις υπέρβαρες ή παχύσαρκες γυναίκες).

Το ποσοστό των γυναικών που έλαβαν μέρος στην έρευνα και έμειναν έγκυες σε διάστημα 12 μηνών ανήλθε σε 84%, ενώ ανήλθε σε 95% για εκείνες που προσπαθούσαν 24 μήνες.

Ο χρόνος που απαιτείται για τις περισσότερες υγιής γυναίκες να μείνουν έγκυος είναι 3-6 μήνες εφόσον δεν είναι σε προχωρημένη ηλικία, δεν καπνίζουν, έχουν κανονικό βάρος και δεν έχουν ιατρικά προβλήματα.

Close Menu