Skip to main content

Έχεις επαναλαμβανόμενες αποβολές αλλά δεν ξέρεις το λόγο; Μάθε την αιτία.  Βρετανοί ερευνητές εντόπισαν την αιτία που ευθύνεται για τις επαναλαμβανόμενες αποβολές. Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Warwick της Μεγάλης Βρετανίας εξέτασαν δείγματα ιστού από από τα τοιχώματα της μήτρας 183 γυναικών και ανακάλυψαν την έλλειψη βλαστικών κυττάρων στα τυχώματα της μήτρας.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Stem Cells.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν αποβάλει 3 συνεχόμενες φορές.

Ο ερευνητής Jan Brosens δήλωσε ότι η έλλειψη βλαστικών κυττάρων προκαλεί επιταχυνόμενη γήρανση στα κύτταρα της μήτρας τα οποία στη συνέχεια δεν έχουν την ικανότητα να προετοιμαστούν κατάλληλα για την εγκυμοσύνη. Αυτό σημαίνει ότι τα τοιχώματα της μήτρας είναι ήδη ελλατωματικά πριν καν ξεκινήσει η εγκυμοσύνη. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να διορθώσουν τα ελαττωματικά τοιχώματα πριν η ασθενής επιχειρήσει μία νέα εγκυμοσύνη.

Η αποβολή αποτελεί την πιο συχνή αιτία διακοπής της κύησης σε ποσοστό 15-25% των κυήσεων. Επίσης μία στις 100 γυναίκες που προσπαθεί να “μείνει” έγκυος αντιμετωπίζει επαναλαμβανόμες αποβολές δηλαδή όπως ορίζεται από τους επιστήμονες τρεις ή περισσότερες συνεχόμενες αποβολές.

Οι έρευνες για την θεραπευτική αγωγή που θα βελτιώσει τα τοιχώματα της μήτρας θα ξεκινήσει αυτή την άνοιξη σύμφωνα με την ερευνήτρια Siobhan Quenby. Οι στόχοι των ερευνών θα είναι δύο σύμφωνα με την Καθηγήτρια Γυναικολόγο-Μαιευτήρα Siobhan Quenby. Πρώτος στόχος η βελτίωση της εξέτασης των γυναικών που αντιμετωπίζουν κίνδυνο επαναλαμβανόμενων αποβολολών αναπτύσσοντας νέα ενδομήτρια τέστ.  Ο δεύτερος στόχος είναι να ερευνηθούν διάφορα φάρμακα και ιατρικές μέθοδοι όπως το ενδομήτριο “scratch”, μία διαδικασία που εφαρμόζεται για την υποβοήθηση της επιτυχής εμφύτευσης του εμβρύου, έτσι ώστε να αυξηθούν τα βλαστοκύτταρα στα τοιχώματα της μήτρας.

Close Menu