Skip to main content

 

Τα Χριστούγεννα είναι μία περίοδος που οι μέλλουσες μητέρες θα πρέπει να έχουν κατά νου, ότι όπως και όλες τις μέρες τις εγκυμοσύνης τους, χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, και να μην παρασύρονται από τις παραδοσιακές εορταστικές ατασθαλίες.

Υπάρχουν λοιπόν αρκετοί τρόποι έτσι ώστε να καταφέρετε να περάσετε όμορφα τις γιορτές με τους αγαπημένους σας αλλά και να φροντίσετε να προστατεύσετε την υγεία τη δική σας αλλά και του μωρού σας!

Συγκεντρώνονται εδώ συνοπτικά 10 χρήσιμες εορταστικές συμβουλές:

Διατηρήστε το διατροφικό σας πρόγραμμα

Τα Χριστούγεννα είναι συνυφασμένα με γλυκές και αλμυρές παρατυπίες όσον αφορά στο διατροφικές μας συνήθειες. Οι μέλλουσες μητέρες καλό θα ήταν να δίνουν μεγάλη προσοχή στις τροφές που καταναλώνουν ώστε να μην χάσουν τον έλεγχο του σωματικού βάρους τους και επιβαρυνθούν οι ίδιες αλλά και το μωρό τους.

Επιλέξτε μη αλκοολούχα ποτά

Το αλκοόλ μπορεί να είναι απαγορευτικό για τις εγκύους, αλλά υπάρχουν πλέον μη αλκοολούχα αφεψήματα τα οποία ενδείκνυνται για τις μέλλουσες μητέρες.

Θυμηθείτε να ξεκουράζεστε

Τα Χριστούγεννα είναι μία περίοδος στη διάρκεια της οποίας συγγενείς και φίλοι συγκεντρώνονται σε γιορτινά τραπέζια. Προσπαθήστε να μη κουράζεστε τόσο για τη δική σας υγεία όσο και για την υγεία του μωρού σας. Μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια για το στολισμό του δέντρου την προετοιμασία του γιορτινού τραπεζιού αλλά και για το συμμάζεμα!

Το μυστικό βρίσκεται στην ποσότητα του φαγητού σας

Τα πλουσιοπάροχα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια μπορούν να επηρεάζουν εκτός από την ποιότητα των γευμάτων, και την ποσότητά τους.  Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις μερίδες που καταναλώνετε, καθώς το φούσκωμα μπορεί να προκαλέσει ανησυχία ή ακόμα και επιπλοκές.

Χριστούγεννα Και Εγκυμοσύνη - 8 Χρήσιμες Συμβουλές

Φροντίστε το σώμα σας

Η περίοδος της εγκυμοσύνης δεν αποτελεί δικαιολογία να εγκαταλείψετε τον εαυτό σας. Φροντίστε και περιποιηθείτε το σώμα σας, κάνοντας ένα χαλαρωτικό και ενυδατικό αφρόλουτρο! Επωφεληθείτε από το χρόνο που έχετε για να ξεκουραστείτε και να ηρεμήσετε.

Προσαρμόστε τις κοινωνικές υποχρεώσεις στα μέτρα σας!

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα το χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα είναι επιρρεπές στις ιώσεις και τα κρυολογήματα. Προσπαθήστε να μη βρίσκεστε σε ιδιαίτερα κλειστούς χώρους μαζικής συγκέντρωσης. Επιλέξτε να βρεθείτε με αυτούς που επιθυμείτε σε χώρους όπου μπορείτε να είστε πιο άνετη και μακριά από τον κίνδυνο κρυολογήματος.

Οργανώστε τα δώρα σας

Φροντίστε για τα Χριστουγεννιάτικα δώρα αρκετά νωρίτερα χωρίς να χρειαστεί να περιμένετε στις ουρές των καταστημάτων. Ξεκινήστε την αναζήτηση έγκαιρα ή φτιάξτε στο δικό σας χώρο handmade έξυπνα και συμβολικά δωράκια!

Βάλτε τον ύπνο στο πρόγραμμά σας

Μέσα στο κουραστικό πρόγραμμα των γιορτών, καλό θα ήταν να βρίσκετε καθημερινά λίγο extra χρόνο για να ξεκουράσετε το σώμα και το μωρό σας. Προσπαθήστε να εντάξετε τους μικρούς ευεργετικούς ύπνους στο καθημερινό σας πρόγραμμα και βελτιώστε τη διάθεσή σας.

Μην το παρακάνετε με το χορό

Τη συγκεκριμένη περίοδο η γυναίκα μπαίνει στον πειρασμό να φορέσει τακούνια και να χορέψει στις κοινωνικές συγκεντρώσεις που ενδέχεται να βρεθεί. Ο συνδυασμός των δυο θεωρείται αρκετά επικίνδυνος καθώς μια απότομη κίνηση ή ακόμη και πτώση ενδέχεται να προκαλέσουν επιπλοκές τόσο για εσάς αφού όσο και το μωρό σας.

Χριστούγεννα Και Εγκυμοσύνη - 8 Χρήσιμες Συμβουλές

Γιατί η παρακολούθηση Εγκυμοσύνης είναι σημαντική

Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, η γυναίκα πρέπει να έχει τακτική επαφή με κάποιον γυναικολόγο που της εμπνέει εμπιστοσύνη, ώστε να πραγματοποιηθούν μια σειρά από προγραμματισμένους ελέγχους. Στόχος της παρακολούθησης της εγκυμοσύνης πάντα είναι η ασφάλεια και η υγεία της μητέρας και του μωρού, κάτι που επιτυγχάνεται με έμπειρο και πλήρως καταρτισμένο ιατρικό προσωπικό και υπερσύγχρονο εξοπλισμό. Η έγκυος γυναίκα πρέπει να επισκέπτεται τον γυναικολόγο της μια φορά τον μήνα στο πρώτο τρίμηνο, εφόσον όλα εξελίσσονται ομαλά, και συχνότερα στη συνέχεια.

 

Close Menu